Schut Graszoden

Aanleggen

Een mooi perceel verdient een goed aangelegd grasveld. Een grasveld schept ruimte en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld sportactiviteiten of een evenement te organiseren. Bij Schut Graszoden leggen wij zowel grote velden (speelgazonnen en sportgazonnen, zoals voetbalvelden) als siergazonnen aan.
Echter zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden voor kleinere speel- en sportgazonnen. Wilt u een gazon aanleggen met graszoden, grasrollen, kunstgras of graszaad? Schut Graszoden levert en legt graag u graszoden bij een oppervlakte vanaf 150 m2.

Graszoden en grasrollen

Graszoden en grasrollen hebben vaak de voorkeur, omdat ze gelijk gelegd kunnen worden en dus ook direct resultaat geven. Als wij de graszoden en grasrollen voor u leggen doen wij dit zeer snel, omdat graszoden en grasrollen levende producten zijn en dus conditioneel vlug achteruit gaan. Wij leggen graszoden vanaf 150m2. Neem voor meer informatie omtrent de prijs voor het leveren en leggen contact op met Peter: 06 4042 6278.

Ons advies is om hetzelfde te doen als u de graszoden en/of grasrollen zelf wilt leggen. Graszoden voor donderdagmiddag besteld is zaterdag tussen 9 en 16 uur ophalen in Teuge. De prijs is €3,75 per graszoden. De graszoden zijn zonder kunstoog net en zonder onkruid.  

Lees hier meer over graszoden en grasrollen.

Kunstgras en graszaad

Ondanks dat graszoden en grasrollen vaak de voorkeur hebben, zijn kunstgras en graszaad ook zeer geschikt om uw perceel mooi vorm te geven. Lees hier meer over kunstgras en graszaad

Zelf aanleggen 

Wilt u de graszoden en/of de grasrollen zelf aanleggen? Dankzij ons stappenplan maken wij dat zo eenvoudig mogelijk voor u.

Beregening voor uw tuin

De aanleg van een nieuw gazon is een mooie gelegenheid om de gras beregening in te graven. Schut graszoden is gespecialiseerd in de aanleg van beregeningssystemen. Met een geautomatiseerd beregeningssysteem bespaart u tijd en kunt u genieten van een prachtig gazon. 

Stappenplan zelf aanleggen

De grond klaarmaken

 • Voordat u de graszoden en/of grasrollen gaat leggen, moet u eerst de grond klaarmaken voor gebruik. Hierbij begint u met het omspitten van de grond. Het beste is om dit één of twee spaden diep te doen.
 • Maak de voedingstoestand van de bodem zo optimaal mogelijk door de bovenste laag van de losgemaakte grond te bemesten.
 • Het mengen van de grond met de mest gaat verbranding van de jonge wortels tegen.
 • Na het mengen drukt en stampt u de grond goed aan. Dit kan gedaan worden door met de hakken de grond diep, hard en vaak aan te stampen.
 • Vlak maken. Als het aanstampen gedaan is, kan de grond vlak gemaakt worden door middel van een wals, (pallet)plank, hark of iets dergelijks.
 • Niet te nat. Als laatste mag de grond een beetje vochtig zijn, maar niet te nat. Hierdoor kan namelijk schade ontstaan.

De graszoden of grasrollen leggen

Nadat u de grond heeft klaargemaakt, legt u de graszoden neer.  De bijbehorende stappen zijn als volgt:

 • Als de graszoden of -rollen geleverd zijn, rol deze dan zo snel mogelijk uit. Probeer de graszoden of -rollen niet in de zon te leggen en dek ze niet af met plastic. Dit kan er voor zorgen dat de graszoden of grasrollen verstikt raken.
 • Tegen elkaar aanleggen. Leg de graszoden of -rollen nauwkeurig tegen elkaar aan bij het uitrollen. De graszoden en -rollen zijn namelijk moeilijk weer op te rollen!
 • Randen aanvullen. Als de graszoden of -rollen uitgerold zijn, dienen de randen van het gazon aangevuld te worden met aarde, om uitdroging tegen de gaan.
 • Licht aankloppen. Vervolgens kunt u de graszoden of -rollen licht aankloppen of aanrollen voor een mooier resultaat.
 • Direct sproeien. Als u de bovenstaande stappen gedaan heeft, is het van belang dat u direct en veelvuldig water geeft. Het sproeien moet gebeuren tot het water door de graszode of grasrol heen de ondergrond heeft bereikt. Dit kunt u zien door het hoekje van de graszode of -rol op te tillen.
 • Niet betreden. Betreed het besproeide gras niet! Dit kan er namelijk voor zorgen dat er gaten in de graszoden of -rollen komen.
 • Blijven sproeien. Het sproeien dient te blijven gebeuren tot de graszoden of -rollen aan de ondergrond vastgegroeid zijn. Onder normale omstandigheden zal dit na ongeveer twee tot drie weken zijn. Als het erg zonnig of warm weer is, is het van belang dat er ook overdag gesproeid wordt.
 • Als het gras vastgegroeid is en het begint te groeien, kunt u het gerust maaien. Doe dit wel voorzichtig, want het gras kan nog niet veel hebben.
 • Na ongeveer vier tot zes weken kan het gras voor de eerste keer bemest worden.