Graszaad gazon

Een gazon is een veld van kort gemaaid gras, vaak in de tuin van een huis. Een gazon wordt regelmatig gemaaid, zodat andere planten geen kans krijgen zich op het gazon te vestigen. Een gazon vergt veel onderhoud. Zitten en dorre plekken in het gazon? Dan kunt u dit verhelpen door nieuw graszaad op die plekken te strooien. Is uw hele gazon dor of ziet het er ongezond uit? Dan kunt u overwegen om het gras te vervangen in plaats van te renoveren. 

Graszoden of graszaad in gazon?

Schut Graszoden legt zowel grote velden, denk aan sportvelden, als verschillende gazons aan. Denk hierbij aan graszaad voor een siergazon, sportgazon of speelgazon. Een speel- of sportgazon wordt intensief gebruikt en heeft dus sterk graszaad nodig. Een siergazon heeft minder te voorduren, maar ook daar is mooi graszaad natuurlijk een favoriet.

 

Wij maken een verschil tussen gras zaaien en graszoden. Gras zaaien is goedkoper, maar kan maar een beperkt seizoen: van mei tot augustus. Graszoden kan het hele jaar door, maar liever niet in een droge zomer of als het vriest. Ook graszoden hebben een ideale tijd om in het gazon te plaatsen: in mei. Graszoden zijn levende producten, wat betekent dat de conditie achteruit gaat als ze ‘liggen te wachten’ totdat ze gebruikt worden in uw gazon. Hoe sneller ze op de grond liggen, hoe beter. Daarom leggen wij ze in een snel, maar zorgvuldig tempo. En natuurlijk werken wij alles kwalitatief af. De vakmannen van Schut Graszoden houden zich al ruim vijftien jaar bezig met het leggenherstellen en onderhouden van graszoden bezig. Uw gazon is veilig in de handen van Schut Graszoden. Vraag vandaag nog een offerte aan.

Schut Graszoden Assortiment - Graszaad

Contact met Schut Graszoden

Wilt u meer weten of graszoden kopen voor uw gazon? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op 0640426278. Wij staan graag voor u klaar!