Schut Graszoden

Onderhouden

Een gazon dient ook na het aanleggen goed onderhouden te worden, zodat u er nog lang van geniet.

Wij van Schut Graszoden helpen u met plezier met en vertellen u graag over hoe u uw grasveld in perfecte conditie houdt.

Bij Schut Graszoden kunnen wij uw gazon tot in de (gras)puntjes verzorgen. Zo kunnen wij uw gazon maaien en knippen, sproeien, bemesten, verticuteren, inzaaien en nog vele andere onderdelen van het onderhoud. Echter kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om dit zelf te doen. Wij vertellen u waar u op moet letten bij het onderhouden van uw gazon.

Maaien en knippen

Het regelmatig maaien en knippen van uw gazon is absoluut noodzakelijk als u het goed wilt onderhouden. Zo raden wij u aan om uw gazon één keer per week te maaien en te knippen en om dit in het voorjaar zelfs twee keer per week te doen. Regelmatig maaien en knippen zorgt voor een optimale verzorging van uw gras. Hiernaast verkleint het de kans op onkruidvorming en grasziektes aanzienlijk.

Sproeien

Het is van groot belang om uw gazon van voldoende water te voorzien. Water is namelijk voor gras, net als voor alle andere planten, de eerste levensbehoefte. Wij raden u aan om uw gazon meerdere malen per week te sproeien. Hierbij geldt± niet teveel sproeien, maar zeker ook niet te weinig!

Bemesten

Bemesten is van groot belang als u uw gazon goed wilt onderhouden. Bemesting zorgt er voor dat uw gazon niet dor en kaal wordt, doordat belangrijke voedingsmiddelen zo op peil kunnen worden gehouden. Let bij het bemesten wel goed op de dosering. Wanneer de grond namelijk teveel bemest wordt, kunnen allerlei ziektes en schimmels ontstaan.

Verticuteren

Het verwijderen van mos en dood materiaal uit uw gazon is ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw gazon. Om dit mos en dood materiaal te verwijderen, moet uw gazon ´´uitgekamd´´ worden, wat ook wel verticuteren wordt genoemd. Hierdoor krijgen mossen en dood materiaal niet de kans om zich te ontwikkelen. Wij raden aan om één keer te verticuteren in het najaar en één keer te verticuteren in het voorjaar. 

Inzaaien

Als u het mos en dood materiaal uit uw gazon hebt verwijderd, kan het voorkomen dat er kale plekken ontstaan. Dit ziet er natuurlijk niet goed uit, maar geen zorgen. Met het inzaaien van nieuw graszaad heeft u namelijk binnen een paar weken weer een mooie, volle grasmat. Wij adviseren om dezelfde variant graszaad te gebruiken als de variant die ook bij de aanleg gebruikt is. Hiernaast adviseren wij om zorgvuldig te zaaien en om de plekken voortdurend te bevochtigen, tot de graszaden ruim gekiemd zijn.