Grasmatten leggen

 

Grasmatten leggen heeft veel voordelen en werkt ook efficiënter dan het zaaien van graszoden. Grasmatten leggen is weliswaar duurder dan het inzaaien van een gazon, maar op een langer termijn is dit het zeker waard. Bij Schut Graszoden bieden wij alleen de hoogste kwaliteit groen aan. Dit zijn grasrollen, graszoden, kunstgras en graszaad. Hierbij maakt oppervlakte niks uit: of u nu graszoden in een voetbalveld wilt of kunstgras in de tuin. Wij zorgen altijd voor de juiste oplossing.

Voordelen van grasmatten leggen

Er zijn dus veel voordelen voor het leggen van grasmatten. Het is namelijk een klus die vlot geklaard kan worden. U ziet dus gelijk een verschil in uw tuin, hij ligt er verzorgd bij. Na twee weken zijn de matten al beloopbaar. Daarnaast kunnen grasmatten het hele jaar gelegd worden. Wilt u dus in de zomer buiten op gezond gras zitten? Of mooi gras tijdens de eerste zonnestralen van het jaar? Binnen een paar weken kan uw nieuwe tuin liggen.

Naast Big-Slabs graszoden van één meter heeft Schut graszoden ook Big-Slabs van een halve meter. Deze graszoden zijn van dezelfde kwaliteit en lengte (50 meter) als de normale graszoden, maar zijn beter geschikt voor kleinere grasvelden of aan de randen van normale Big Slabs. Vaak is een combinatie aankoop het geval.

Soorten gras - grasrollen

Grasmat

Grasrollen zijn ideaal voor het aanleggen van kleinere grasvelden of grasvelden waar veel rondingen inzitten. Grasrollen hebben drie voordelen, namelijk:

  • Ze kunnen in kleine aantallen worden geleverd of afgehaald.
  • Ze zijn makkelijk te verplaatsen.
  • Er hoeft geen machine aan te pas te komen.

Een grasmat is 1 vierkante meter groot (250 centimeter bij 40 centimeter) en past eenvoudig in bijvoorbeeld een kruiwagen.

Wij adviseren om grasmatten te gebruiken voor percelen tot 100 vierkante meter, omdat deze dan, vanwege de lagere aanschafprijs, goedkoper zijn dan Big-Slabs. Wel zorgen de Big-Slabs, ondanks de hogere aanschafprijs, voor een mooier eindresultaat. Dit komt doordat er 60% tot 70% naden zijn waar de zoden op elkaar aansluiten. 

Overig groen

Bij Big-Slabs sluiten de naden 60% tot 70% beter op elkaar aan. Daarnaast gaat het leggen van Big-Slabs twee tot drie keer zo snel.

Graszoden zijn levende producten, wat betekent dat de conditie achteruit gaat als ze ‘liggen te wachten’ totdat ze gekocht worden. Hoe sneller ze op de grond liggen, hoe beter.

Zojuist noemden we al dat het inzaaien de goedkoopste optie is. Graszaad is het meest ideaal als u een aantal plekken in het gras heeft, die u wilt verbeteren. Een nieuwe grasmat is dan niet nodig.

Contact met Schut graszoden

Schut Graszoden legt zowel grote velden, denk aan sportvelden, als siergazonnen aan. Daarom leggen wij de beste kwaliteit grasmatten in een snel, maar zorgvuldig tempo. En natuurlijk werken wij alles kwalitatief af. Wij helpen u graag bij het aanleggen, maar ook bij het onderhoudenherstellen en egaliseren van uw veld of gazon. Schut Graszoden heeft al ruim vijftien jaar ervaring. Wilt u meer weten of nieuwe grasmatten? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op 0640426278. Wij staan graag voor u klaar!