De grond klaarmaken om graszoden te leggen

Graszoden aanleggen is niet het makkelijkste, maar ook zeker niet het moeilijkste, dat er is. Voordat u de graszoden gaat leggen, moet u eerst de grond klaarmaken voor gebruik.

De grond klaarmaken

De grond klaarmaken om graszoden te leggen doet u door eerst de grond om te spitten. Het beste is om dit één of twee spaden diep te doen. Tijdens de winter is dit erg lastig, omdat er veel vorst, wind, regen en sneeuw is. Als dat het geval is, kunt u het beste tot het voorjaar wachten. Ook na een zware regenval is de timing niet optimaal, dan is de grond te zwaar, waardoor de bodem weinig lucht krijgt.

De voedingstoestand van de bodem kunt u zo optimaal mogelijk maken door de bovenste laag te bemesten. Het mengen van de grond gaat verbranding van jonge wortels tegen.

Daarna stampt u de grond voor de graszoden zo goed mogelijk aan. Dit doet u door letterlijk te stampen. Als de grond is aangestampt, maakt u de grond zo vlak mogelijk. Dit kan met de hulp van een wals, hark of plank. De grond voor de graszoden mag als laatst worden nat gemaakt. Het liefst een beetje vochtig, dus niet te nat. Anders komt er schade.

Schut Graszoden - Elshout

Graszoden kopen bij Schut

Schut Graszoden legt zowel grote velden, denk aan sportvelden, als siergazonnen aan. Graszoden zijn levende producten, wat betekent dat de conditie achteruit gaat als ze ‘liggen te wachten’ totdat ze op de grond gelegd worden. Hoe sneller de graszoden op de grond liggen, hoe beter. Daarom maken wij uw grond graag klaar en leggen wij vervolgens de beste kwaliteit graszoden in een snel, maar zorgvuldig tempo. En natuurlijk werken wij alles kwalitatief af. Wij helpen u graag bij het aanleggen, maar ook bij het onderhoudenherstellen en egaliseren van uw veld of gazon. Schut Graszoden heeft al ruim vijftien jaar ervaring.

Contact met Schut graszoden

Wilt u meer weten over de grond klaarmaken voor graszoden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of ons te bellen op 0640426278. Wij staan graag voor u klaar!